Skip to main content

Leverancier van vloeibaar propaan, droogijs en waterstof Rijngas BV uit Dinxperlo stelde aan Reinder.eu de vraag of het mogelijk was software te ontwikkelen waarmee het complexe proces van bestellen, plannen en factureren te automatiseren was.

Gevaarlijke stoffen en het logistieke proces is het specialisme van Reinder.eu dus en volgde een volmondige “ja” op deze vraag.

De afgelopen maanden is er dan ook heel hard gewerkt aan een platform waarmee bijna het gehele proces in 1 applicatie is ondergebracht.

Bestellen, plannen en facturatie van flessengas

Zo worden leveropdrachten omgezet naar transportopdrachten en is het plansysteem in staat om vrijwel volledig automatisch de planning, een beladingsvoorstel en de routeoptimalisatie uit te werken.

De planner controleert en past eventueel handmatig nog het voorstel een waarna de opdracht automatisch wordt doorgestuurd naar de boordcomputer van de auto.

Voor de complexe afleverbonnen met veel verschillende retoursmogelijkheden is een aanvullende app ontwikkeld waarmee de chauffeur direct de emballage ingeeft en een handtekening vraagt aan de klant. Hiermee heeft Rijngas direct inzicht in de actuele status en kan de factuur enkele dagen sneller worden verstuurd.

Machine learning in forecast

Middels Machine Learning is de software in staat om een forecast te maken van de verwachte hoeveelheid flessen en transportbewegingen. Hiermee is Rijngas in staat om het vulstation beter aan te sturen en het benodigde transportmaterieel vooraf beter te kunnen inschatten. Noodzakelijke stap in dit proces is het gebruik maken van weersvoorspellingen. De BBQ zal op mooie dagen nu eenmaal vaker aan staan dan op regenachtige dagen waarmee weersinvloeden en vakantieperioden een grote invloed hebben op de vraag.

De applicatie is gebouwd op het Tripserver platform, een API platform voor maatwerk transportoplossingen, waarmee de applicatie in een, relatief, snel tempo kon worden gerealiseerd. De Tripserver ondersteund het OTM (Open Trip Model).

Gebruikte technieken;

  • .NET
  • AngularJs
  • DevExpress
  • Tripserver

Wil je meer weten over dit onderwerp? Bel dan Reinder 0515 – 227027